Kick off för Xllnc innovation hub

Jag är sedan några veckor tillbaka en del av Xllnc innovations hub; Xllnc International. Syftet med bildandet av gruppen, som består av sex personer från de olika Xllnc bolagen är att leda, tjänste- och affärsutveckla genom innovaiton och kommunikation och bistå övriga bolag i koncernen. Det är en superspännande mix av bolag.

Xllnc Nordic jobbar med hårdvara kopplad till den enskilda medarbetaren, ett hanteringssystem som syftar till att göra IT-hanteringen mer kostnadseffektiv, bättre ur ett säkerhetsperspektiv samt täppa till onödigt läckage av miljöfarliga ämnen genom att återanvändning av uttjänta datorer är en del av hanteringsprocessen.

Xllnc Finance jobbar med finansieringslösningar. I mitten av maj arrangerar vi ett seminarium där Mats Andersson, tidigare VD på Fjärde AP-fonden talar om cirkulär ekonomi och långsiktig hållbar avkasting.

Xllnc Advise jobbar med rådgivning och konsulting inom IT och så sist men inte minst coola Foxway som flyger och far över hela världen. Det är en startup inom gruppen av bolag som kryssar emellan, ovan och under och dyker upp där man minst anar. The core business är skräddarsydda B2B – appar som synkar mot system som tex. sales force mfl. Här kan du läsa mer.

Blandningen av bolag, innovationsvilligheten och att både miljö och säkerhet är delar i affären förutom den ekonomiska gör att jag finner mitt arbete extra spännande. Och då har jag inte nämnt det senaste samarbetet med IST i syfte att öka innovationstakten i skolorna. Det kommer i en annan bloggpost.

Det finns så mycket att fortsätta utforska och lära i takt med att utvecklingen går framåt. Det faktum att kulturen i bolaget är otroligt tillitsfull och man lyfter medarbetarna är ytterligare ett stort plus som gör att det är kul att gå till jobbet, ( Thexllncway ) sist men inte minst, att kommunikation och marknad är en del av innovation känns i framkant och helt rätt.

Torsdag till fredag hade vi kick off i Krägga herrgård strax utanför Bålstad. Här är en bild från när vi avslutat arbetet och gick ner till vattnet för att relaxa. Vill du se bilder från själva dagen i herrgården finns de här.

Det här är post #38 i utmaningen #Blogg100 som i år har temat yttrandefrihet. Jag bloggar i hundra dagar med en twist. Det betyder att mina uppdateringar kan ske här på Bloggen, TwitterInstagram eller Facebook

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s