Frukost om hållbart ledarskap för högpresterande

I morse var jag på en intressant frukostföreläsning med en av Sveriges främsta experter på hållbart ledarskap – Patrick Stahl.

Han hade gjort en rad intervjuer med specialister inom ett antal områden, så som kost, träning och mental inställning (och något mer som jag i skrivande stund inte minns).

Det intressanta var att han bett dem ge honom det minsta inom varje område att förändra, helst något att lägga till, för att skapa ett mer hållbart arbetsliv för sådana som är högpreseterande.

Vad gällde kosten så blev jag het förbluffad över att havregryn kom högst upp på listan. Jo, därför att havregryn har massor av nyttigheter i sig och jämnar ut blodsockernivån över dagen. Grönt te med kanel bränner ca 90 kalorier och 1-3 koppar kaffe per dag är antiinflamatoriskt. Att ställa pennorna som vi använder på jobbet en bit bort från skrivbordet som gör att du behöver resa dig upp och gå en meter är jättebra för blodcirkulationen i kroppen, att resa sig och gå runt en kortis ökar också blodgenomströmningen.

Det är de små detaljerna som gör skillnaden.

Det här är något jag redan påbörjat. Det var mitt nyårslöfte 2017 att inte skjuta på det som inte behöver skjutas upp, utan istället hela tiden förfina och förbättra.

Det här är post #35 i utmaningen #Blogg100 som i år har temat yttrandefrihet. Jag bloggar i hundra dagar med en twist. Det betyder att mina uppdateringar kan ske här på Bloggen, TwitterInstagram eller Facebook

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s