Veckans roligaste i sociala medier

I går såg jag en rolig film från BBCs nyhetssändning. Jag var tvungen att se den om och om igen och kunde inte sluta skratta.

Klippet gick viralt över världen omgående och kommentarerna lät inte vänta på sig. Övervägande skratt från hela världen men så finns det en och annan som tror att det är barnflickan i familjen som kommer in och hämtar barnen, när det de fakto är mamman, vilket skapade reaktioner. Kommentarerna tydliggör hur normer och förutfattade meningar påverkar hur vi ser världen och människor. Det finns också kommentarer kring hur pappan föser bort den lilla flickan och att han borde plockat upp henne i knät. Personligen förstår jag precis att och varför han gör som han gör och det ser väldigt mjukt ut när han skjuter henne bakom sig. Inga konstigheter.

En konklusion är att vi tolkar skeenden utifrån våran förförståelse och egna upplevelser som därmed förstärker det vi vill bekräfta i våran världsbild.

Everything happens for a reason, trots att själva intervjun inte gick enligt plan är det en helt underbar sekvens. Det skulle inte förvåna han kommer synas mer i media framöver. Han heter Robert E Kelly (@Robert_E_Kelly) och är professor i politik. Så här tweetade han inför sändningen:

//platform.twitter.com/widgets.js

Här kan du läsa mer från BBC Newsbeat om vad som hände sedan.

Det här är post #10 i utmaningen #Blogg100 Som i år har temat yttrandefrihet. Jag bloggar i hundra dagar med en twist. Det betyder att mina uppdateringar kan ske här på Bloggen, TwitterInstagram eller Facebook

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s