Varför hamnar hjälten i dramat utanför bild?

Läser en rubrik på DN.se att Greklands finansminister räddades av sin fru från att bli attackerad av maskerade anarkister genom att hon agerade mänsklig sköld. Spännande rubrik tänker jag och läser vidare, undrar vem den där kvinnan är och vad hon gjort mer i detalj.

Men det står i princip ingenting om henne. Jag funderar hur de tänkt och resonerat kring publiceringen av den här nyheten när de väljer att ha mannen i fråga på bild och att avsluta hela artikeln med en beskrivning av honom och att han ses som en kaxig man. Dock inte ett ord om kvinnan, ingen bild på henne, ingen beskrivning av hennes personlighet (!?) Här är länk till artikeln.

The Telegraph väljer två bilder till sin artikel om samma händelse, en på honom och en på båda men där hon är blurrad(!?)

The Independent, The Guardian och Businessinsider däremot väljer en bild till artikeln där både finansministern och frun, som är hjälten i dramat finns med.

Med DN:s rubrik uppstår flera frågor i mitt huvud. Hur tänkte hon, frun, när hon bestämde sig för att agera sköld,  hur ser hon ut och framför allt, hur vågade hon?

Det här är post #59 i #Blogg100

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s