Hej Skärgårdsradion

Tidigare skrev jag om mitt extraknäck som kyrkvaktmästare vid Djurö Kyrka ute på Värmdö. Den senaste veckan har jag hängt med Skärgårdsradion på Skeppsholmen i samband ÅF Offshore race (tidigare Gotland runt). Det är mycket skärgård nu – helt fantastiskt för kroppen, själen och alla sinnen.

Tillsammans med radiolegenderna Martin Loogna som idag äger Skärgårdsradion och Jesse Wallin som har byggt upp Skärgårdsradion tillsammans med Loogna men som idag jobbar på Mix Megapol rapporterade jag från båtar, bryggor och området runt tävlingarna.

Skärgårdsradion Jesse och Loogna med familj och Kenneth som jobbar som projektledare.Det är en väldig skillnad på att sända i Sveriges Radio och Skärgårdsradion. Den senare är ett litet företag där alla får gör allt ifrån vara ankare i studion och HF-reporter på bryggan till att hämta kaffe och rodda med tävlingar. Jag gillar när gränserna är flytande i ett jobb, när man får göra olika saker och där roller inte definierar allt för mycket utan samarbete och helhet är fokus. Ted Johansson som är stationens ankare har även snickrat ihop stationens App.
Ted och jag i studion

Kul känsla att sitta och sända i en flyttbar container som har fönster åt alla håll. Lite som en apa i bur fast på ett positivt sätt. Gäster och folk i största allmänhet har kommit förbi stannat en stund och småpratat. Det är en väldigt avslappnad atmosfär kring Skärgårdsradion. Det som är Off Air skiljer inte så jättemycket från det som är On Air. Det flyter ihop på något vis. Ibland stod både stationens gäster, säljare och andra besökare i studion när reglarna låg uppe. Då lät vi det som skedde “på riktigt” bli en del av själva sändningen. Det är ett kul och up-to-date sätt att sända radio på då saker sker i realtid och fångar upp det som pågår här och nu.
Skärgårdsradion 90,2 förbereder sig inför årets race i ÅF offshoreraceNaturligtvis har Skärgårdsradion en egen båt vid namn Skärgårdsradion 90,2! I skrivande stund hör jag via radion att några av båtarna går i mål i morgon men att några faktiskt lyckas komma in idag trots de svaga vindarna. Heja heja Skärgårdsradion!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s